Појачана фреквенција возила на граничним прелазима на излазу из БиХ :: Semberija INFO ::

 

Појачана фреквенција возила на граничним прелазима на излазу из БиХ



САРАЈЕВО - На граничним прелазима Изачић, Велика Кладуша, Градина, Дубица, Градишка, Брод, Костајница и Нови Град појачана је фреквенција путничких возила на излазу из Босне и Херцеговине.

На граничном прелазу Делеуша колона возила је на улазу у БиХ. На осталим граничним прелазима саобраћај путничких возила за сада протиче уз задржавања до 30 минута.

Због радова на полагању завршног слоја асфалта, свакодневно у времену од 8 до 15 часова обуставља се саобраћај на магистралном путу Столац-Љубиње (на дионици Жегуља-Љубиње). За вријеме обуставе саобраћај се преусмјерава преко Берковића и Билеће ка Требињу.

Због радова на дионици регионалног пута Брчко-Церик (Буквичко брдо) саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце (М-1.8 Церик-Лончари-Брчко, за путничка возила Доња Скакава-Улице-Витановићи).

Због санационих радова на раскрсници код мјеста Руданка, успорено се саобраћа магистралним путем Добој-Руданка-Јоховац и регионалним путем Разбој-Руданка.

У току су радови на магистралном путу М-5 у Сарајеву (транзит, од кружног тока у Храсном до скретања за Враца), због чега се сваким даном (осим недјеље) у времену од 7 до 16.30 сати саобраћа успорено, једном траком.

Спорије због радова током дана саобраћа се на магистралним путевима: Бугојно-Купрес, Витез-Невић Поље, Ливно-Каменско, Семизовац-Олово, Рипач-Дубовско, на улазу у Бугојно (из смјера Ростова), Хаџиће и Кладањ (из смјера Олова).

Због одржавања уличне трке, данас ће у времену од 16 до 20.30 сати бити обустављен саобраћај на магистралном путу Лакташи - Клашнице. Возила ће се за вријеме трке преусмјеравати кроз град. Због слијегања цесте на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа (М-5/16 Доњи Вакуф-Јајце) у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 км/х, саопштено је из БИХАМК-а.


Независне новине