Сабор СНСД-а у Добоју; Додик : Не одустајемо од својих циљева :: Semberija INFO ::

 

Сабор СНСД-а у Добоју; Додик : Не одустајемо од својих циљева


Foto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja

У Добоју је у току Сабор Савеза независних социјалдемократа, на коме ће бити изабрани предсједник, Главни одбор и Статутарна и надзорна комисија странке, као и усвојена нова програмска опредјељења СНСД-а.

Сабор је почео интонирањем химни Републике Српске и Србије, "Моја Република" и "Боже правде".

Предсједник СНСД-а Милорад Додик поручио је током обраћања да СНСД не одустаје својих циљева.

"Ми смо најмоћнија странка српског народа у Српској и БиХ", навео је Додик.

Према његовим ријечима, СНСД је вратио достојанство Српској и учинио економију стабилном, а жели да настави тако да ради.

Он је навео да ће данашњи Сабор дати вољу и снагу да се иде напријед, додајући да СНСД побјеђује већ 20 година и данас има 54 представника у локалној власти и незаобилазан је фактор на нивоу БиХ.

Предсједавајућа радног Предсједништва Сабора СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је да је веома важно сачувати снагу СНСД-а како би СНСД чувао снагу Републике Српске за вријеме које долази и у којем ће се преламати многи процеси.

Цвијановићева је рекла да се 7. Сабор СНСД-а одржава у времену које је изузетно тешко и сложено, не само у БиХ, већ и у регији, цијелој Европи, али и на глобалном плану, а уз то је и обојено разним непринципијелним понашањима и разним страним уплитањима и манипулацијама с којима се, нажалост, и даље морамо борити.

Предсједник СНС-а Милош Вучевић упутио је апел за солидарност и слогу у сложеним околностима по мале народе и изазовима на овом подручју, као и на Балкану, свијету, указавши на потребу доношења мудрих одлука у периоду када су актуелни дупли аршини у примјени међународног права над малим народима.

Предсједник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић поручио је на данашњем седмом Сабору СНСД-а у Добоју да Србија и његова партија чврсто стоје иза Републике Српске и њеног предсједника Милорада Додика и нагласио да Српска никоме није поклоњена и да је настала на борби српског народа и жртвама које је поднијела.

Предсједник Нове српске демократије Андрија Мандић изјавио је да су Срби јединствен и недјељив народ, те да је јединство једини гарант за будућност српског народа у свим земљама гдје живи.

Мандић је на седмом Сабору СНСД-а у Добоју поручио да је неопходно очувати национално јединство.

"То јединство је једини гарант за будућност нашег народа у свим земљама гдје живи српски народ", рекао је Мандић.

Народи који живе у срцу Европе имају вјековне заједничке интересе и круцијално је да се ЕУ прошири и земље западног Балкана буду интегрисане, истакла је представник мађарске политичке странке Фидес Барбара Хегељуш у обраћању на данашњем седмом Сабору СНСД-а у Добоју.

Хегељушева је истакла да је интеграција западног Балкана круцијални безбједносни и економски интерес.

Пристуан је и амбасадор Руске Федерације у БиХ Игор Калабухов, као и амбасадор НР Кине Ђи Пинг.

Сабору присуствују предсједавајућа радног Предсједништва СНСД-а Жељка Цвијановић, члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац, члан Главног одбора СНСД-а Срђан Амиџић, лидери Социјалистичке партије Петар Ђокић, Уједињене Српске Ненад Стевандић, ДЕМОСА Недељко Чубриловић, ДНС-а Ненад Нешић, Социјалистичке партије Српске Горан Селак.

(РТРС)