Нестале заставе Исламске вјерске заједнице у Приједору :: Semberija INFO ::

 

Нестале заставе Исламске вјерске заједнице у Приједору


Приједорској полицији пријављено је да су нестале заставе Исламске вјерске заједнице испред Чаршијске џамије у овом граду и мезарја Скела, саопштили су из Полицијске управе Приједор и позвали представнике медија на професионално и објективно извјештавање.

Из Полицијске управе Приједор саопштено је да се предузимају све потребне мјере на расвјетљавању овог кривичног дјела, те да је о свему обавијештен тужилац приједорског Окружног јавног тужилаштва који се изјаснио да је ријеч о кривичном дјелу оштећење и одузимање туђе ствари.

"На подручју Приједора у овој години није забиљежен ниједан напад на повратнике, нити су такви догађаји пријављени полицији, како су то објавили поједини медији у Федерацији БиХ", наводи се у саопштењу.

Из полиције су позвали представнике медија на професионално и објективно информисање објављивањем тачних и провјерених информација, јер је заједнички циљ свих грађана - адекватан одговор на све узроке инцидената у заједници и стварање повољног безбједносног амбијента.

"Полицијска управа Приједор у сарадњи са надлежним тужилаштвом и другим субјектима на локалном нивоу учествује у реализацији Акционог плана превенције инцидената и кривичних дјела почињених из мржње и предрасуда на подручју града Приједора и осуђује сваки покушај дизања националних тензија пласирањем нетачних информација у јавност", наводи се у саопштењу.
 
(Независне)