Израел покренуо масивне ваздушне нападе; Хамас гранатирао Јерусалим :: Semberija INFO ::

 

Израел покренуо масивне ваздушне нападе; Хамас гранатирао Јерусалим


Фото - Танјуг

Сукоби Израела и Палестинаца настављени су, борбе су се данас водиле у седам до осам израелских градова у близини појаса Газе, а израелска војска саопштила је да су борбе окончане, али да и даље постоји могућност присуства припадника Хамаса. Израелске снаге наставиле су јаке ударе на Појас Газе.

Број жртава у сукобима Хамаса и Израела премашио је 1.000. На израелској страни погинуло је 800 људи, док је више од 2.400 рањено, а са друге стране погинуло је 560 Палестинаца, док је рањено 2.900 особа. Наоружано крило Хамаса саопштило је да је данас испалило ракете према Јерусалиму као одговор на бомбардовање цивилних кућа у Гази, јавља Ројтерс. Претходно су се огласиле сирене за упозорење на напад у Јерусалиму и околини, пренио
је Тајмс оф Израел.

Хамас је дужан да поступа према таоцима на врло људски и достојанствен начин, изјавио је данас шеф за међународне односе те палестинске милитантне групе Басем Наим. Наим је за Би-Би-Сијев Радио 4 рекао да је лидер Хамаса Мохамад Деиф наредио милитантима да поштују старије, цивиле и дјецу и не убијају никога ко није директно укључен у битку. Он је одбио да каже колико је тачно људи Хамас узео као таоце или колико су цивила убили палестински милитанти.

Вјерује се да је више од 130 људи отето из Израела и одведено у Газу за вријеме напада који су почели у суботу, а међу заробљеницима су жене, дјеца и старци.

РТРС