Петровић на форуму „Унапређење система безбедности саобраћаја“: Приоритет смањење броја жртава :: Semberija INFO ::

 

Петровић на форуму „Унапређење система безбедности саобраћаја“: Приоритет смањење броја жртава


Директор Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске Младен Петровић обратио се на свечаном отварању форума „Унапређење система безбедности саобраћаја“ који се одржава на Златибору, а тема овогодишњег форума је „Финансирање безбедности саобраћаја у локалним самоуправама - Измене и допуне Закона о безбедности саобраћаја на путевима“.
 
Петровић је овом приликом захвалио за сву подршку коју Србија пружа Републици Српској у области безбједности саобраћаја на путевима, те је нагласио да фокус рада у наредном периоду треба да буде смањење броја жртава на путевима.
 
- Сарадња Агенције за безбједност саобраћаја Републике Српске са Агенцијом Србије је на изванредном нивоу, а Србија је свакако лидер у региону када је ријеч о спровођењу кампања и подизању свијести наших грађана. Кажем „наших“ јер Републику Српску и Србију увијек видим као једно подручје, са посебним везама – емитовним, друштвеним, социолошким и многим другим – истакао је Петровић.
 
Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова, организовала је УСБС форум 2023 о теми „Финансирање безбедности саобраћаја у локалним самоуправама – Измене и допуне Закона о безбедности саобраћаја на путевима“, који има за циљ подизање капацитета рада локалних савјета, уз подршку надлежних институција у области безбједности саобраћаја на територији Србије.
 
Форум је отворио министар унутрашњих послова Србије Братислав Гашић, а осим њега и господина Младена Петровића, присутнима су се у уводу обратили помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Мирослав Алемпић, директор Агенције за безбедност саобраћаја Србије Бранко Стаматовић и предсједница Републичког савјета за безбједност саобраћаја Сјеверне Македоније Гордана Кожуваровска.
 
Републику Српску су, осим директора Агенције Младена Петровића, представљали директор “Аутопутева Републике Српске” Недељко Ћорић, помоћник министра саобраћаја и веза у Влади Српске Драган Станимировић и генерални секретар Ауто-мото савеза РС Зоран Стевановић.
 
Тродневни форум одржава се у Конгресном центру Србије на Златибору.