СДА бира ново руководство странке, предсједник остаје исти :: Semberija INFO ::

 

СДА бира ново руководство странке, предсједник остаје исти


САРАЈЕВО - Осми Конгрес Странке демократске акције (СДА) на којем ће бити бирани предсједник и потпредсједници странке, те чланови Главног, Надзорног и Етичког одбора, заказан је за данас у Сарајеву.

За лидера странке је истакнута само једна кандидатура па је и резултат унапријед познат - кандидат за страначког предсједника је Бакир Изетбеговић, који је и у претходном периоду био на челу СДА, пише Кликс.

Изборна комисија СДА је на сједници крајем септембра утврдила кандидата за предсједника.

Изетбеговића је предложило 95 општинских/градских организација, свих девет кантоналних и свих шест регионалних организација, те организација СДА Брчко Дистрикта.

Шемсудин Мехмедовић имао је осам кандидатура општинских/градских одбора, што није било довољно за овјеру кандидатуре с обзиром на то да је за њену овјеру према Статуту Странке потребна подршка најмање три кантоналне/регионалне организације или 15 општинских/градских организација.

На Конгресу ће бити бирано и девет потпредсједника СДА.

Изборна комисија је сачинила листу кандидата за потпредсједнике СДА на којој се налази 25 кандидата. Коначну листу кандидата за потпредсједнике утврђује новоизабрани предсједник, са које ће делегати на Конгресу тајним гласањем бирати девет потпредсједника.

Прије избора органа и функционера Странке, предсједник СДА Бакир Изетбеговић би требао поднијети Извјештај о раду СДА између 7. и 8. Конгреса.


Глас Српске