Нападач који је убио двоје Швеђана још увијек у бијегу :: Semberija INFO ::

 

Нападач који је убио двоје Швеђана још увијек у бијегу


FOTO: Tanjug/AP

Осумњичени за смртоносну пуцњаву у Бриселу је Тунижанин (45) који је у новембру 2019. затражио азил у Белгији. Према информацијама белгијских власти, највјероватније од 2016. године живи у тој држави.

Он се нашао на радару полицијских служби када га је 2016. полиција квалификовала као радикалног и пријавила да жели отићи у "зону сукоба џихада". Ништа конкретно није учињено с тим информацијама јер је таквих извјештаја у то вријеме било много, сматра белгијски министар правде Винсент ван Квикенборн.

Особа је позната полицији по сумњивим радњама, кријумчарењу људи, илегалном боравку и нарушавању државне безбједности. Мушкарац је наводно осуђен у Тунису због прекршаја из обичајног права, а не због тероризма, како су раније саопштили разни медији.

Премијер Александер де Кро је објавио на јутрошњој конференцији за новинаре да је осумњичени још увијек у бијегу. Он је напад окарактерисао као "терористичко лудило".

Изразио је саучешће породицама жртава и истакао да је потрага за починиоцем у пуном јеку. Потврдио је да је ниво узбуне у Бриселу подигнут на највиши ниво (4), а у остатку земље на трећи ниво.

​(Глас Српске)