СИПА спровела акцију у Бањалуци: Одузете цигарете вриједне скоро 500.000 КМ :: Semberija INFO ::

 

СИПА спровела акцију у Бањалуци: Одузете цигарете вриједне скоро 500.000 КМ


Foto: Ilustracija
Припадници Агенције за истраге и заштиту (Сипа) данас су на подручју Бањалуке ухапсили пет лица осумњичених за нелегални промет акцизних производа, а на шест локација претресли стамбене и пословне објекате, те покретну имовину и заплијенили дуван и цигарете.

Приликом претреса привремено је одузето 83.566 кутија цигарета тржишне вриједности 417.830 КМ, 331 килограм резаног дувана тржишне вриједности 6.634 КМ и 1.823 кутије ручно мотаних цигарета чија је тржишна вриједност 2.734 КМ, а које нису обиљежене акцизним маркицама Управе за индиректно опорезивање БиХ, машина за прављење ручно мотаних цигарета, документација као и други предмети који могу послужити као доказ.

Ухапшени су спроведени у просторије Сипе ради криминалистичке обраде и испитивања у својству осумњичених, наводе из ове агенције.

Из Сипе су навели да је акција "Кинг" реализована због сумње да су почињена кривична дјела недопуштен промет акцизних производа, недозвољено складиштење робе, недозвољена трговина у вези са кривичним дјелом организовани криминал која су прописана Кривичним законом БиХ.

Ове активности реализоване су по налогу Суда БиХ и под надзором Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са Управом за индиректно опорезивање БиХ и Министарством унутрашњих послова Републике Српске.

(Мондо.ба)