На слободи осумњичени да су помогли убици инспектора Марковића :: Semberija INFO ::

 

На слободи осумњичени да су помогли убици инспектора Марковића


Извор: АТВ / ГС

Одлука суда усљедила је након што је вијеће Окружног суда у Бијељини уважило жалбе бранилаца осумњичених, те је укинуо притвор помагачима и пустио их на слободу.

-Рјешење о притвору је побијено јер, како се наводи у рјешењу суда, нису достављени ваљани докази да су тројица осумњичених починили кривично дјело које им је стављено на терет. То је апсурдно будући да су те три особе у вријеме извршења кривичног дјела биле у друштву са осумњиченим Кокановићем, те су сви били наоружани пиштољима на којима су избрушени серијски бројеви - каже извор АТВ-а.

Он наводи да је апсурд још већи будући да су одузети пиштољи упућени на вјештачење како би се утврдило који од њих одговара испаљеним чаурама и зрнима метака којима је инспектор Марковић убијен.

Такође, чекају се резултати ДНК вјештачења са оружја, као и налази парафинске рукавице и слично.

У рјешењу за притвор се наводило да су Савићи и Шарић осумњичени за помоћ учионицу након извршеног кривичног дјела, те за недозвољено посједовање оружја. Додато је да су они били свјесни да помажу Кокановићу да не буде откривен након злочина те да су пиштоље одбацили поред једног контејнера, гдје их је полиција пронашла.

Радило се о пиштољима "црвена застава", калибра 7,65 мм, за који се сумња да је Кокановић одбацио у подземној гаражи зграде у коју је побјегао, "валтер" калибра 7,65 мм, са оквиром и седам метака, "црвена застава" калибра 9 мм са оквиром и осам метака и пиштољ "црвена застава" калибра 7,62 мм и девет метака који су одбачени у близини контејнера.

У Окружном јавном тужилаштву у Бијељини за АТВ су рекли да ће уложити жалбу на такву одлуку суда.

Инспектор Ненад Марковић убијен са два хица у прса у ноћи између 1. и 2. октобра испред ноћног клуба ”Џил”.

За убиство је осумњичен Никола Кокановић, који је ухапшен заједно са тројицом помагача.

Иза Марковића су остали супруга и петогодишњи син.