Путин: Нико не жели да ескалира сукоб Израела и Хамаса :: Semberija INFO ::

 

Путин: Нико не жели да ескалира сукоб Израела и Хамаса


Фото - Танјуг
Извор: Танјуг / Глас Српске

ПЕКИНГ- Предсједник Русије Владимир Путин изјавио је данас да земље Блиског истока не желе да сукоб између Израела и палестинске милитантне групе Хамас ескалира и прерасте у рат великих размјера.

"Мој утисак је, након разговора са пет лидера региона, да нико не жели да се сукоб настави, развије или да се погорша ситуација", рекао је Путин на конференцији за медије у Пекингу, преноси РИА.

Према његовим ријечима, "практично нема" оних који би жељели да сукоб прерасте у рат великих размјера.

Путин је напад на болницу Ал Ахли у Појасу Газе назвао трагедијом и хуманитарном катастрофом, оцјењујући да би то требало да буде сигнал да је потребно окончати сукоб.

"То су страшни догађаји. Стотине мртвих и стотине рањених. Надамо се да ће то бити сигнал за то да сукоб мора да се оконча и да се започне нека врста преговора", рекао је предсједник Русије.

Хамас је оптужио Израел за напад на болницу у Гази у којој је, према тврдњама те милитантне групе, страдало најмање 500 људи, уз стотине рањених.

Са друге стране, Израелске одбрамбене снаге (ИДФ) саопштиле су да је за експлозију одговорна ракета коју је испалила милитантна група Палестински исламски џихад.