Словенија подигла ниво опасности од тероризма :: Semberija INFO ::

 

Словенија подигла ниво опасности од тероризма


Foto: Ziga Zivulovic jr./FA Bobo/PIXSELL
- Словенија је подигла процјену угрожености од тероризма на средњи ниво, што је трећи од пет нивоа опасности.

Одбор словеначког парламента за надзор обавјештајних и безбједносних служби на хитној сједници упознат је о процјени безбједносне угрожености"у случају могућих антиизраелских протеста у Словенији", као и о активности контролисаних служби с тим у вези, саопштено је из Скупштине.

Процјена пријетње подигнута је с другог степена, односно ниске опасности, на трећи степен, односно средњу опасност након недавних догађаја на Блиском истоку, јавили су словеначки медији.

Међуресорна радна група за борбу против тероризма, која користи модел пет нивоа, у опису за средњи/жути/ ниво наводи да је "напад врло вјероватан или очекиван".

Састанку у парламенту присуствовали су директор Словеначке обавјештајно-безбједносне агенције Јошко Кадивник, генерални директор полиције Сенад Јушић и помоћник директора Управе криминалистичке полиције, који су током расправе давали објашњења и одговарали на питања чланови Комисије.

Скуп подршке Палестинској управи најављен је за сутра у 17.00 часова на Тргу Републике у Љубљани.
И Аустрија је данас подигла ниво терористичке опасности на четврти/наранџасти/ ниво и донијела одлуку да у наредном периоду готово 200 војника изађе на улице, првенствено Беча.

(Независне)