Римац запошљава 50 лакирера :: Semberija INFO ::

 

Римац запошљава 50 лакирера


Foto: Rimac Automobili
Мате Римац, шеф Бугатти Римца, објавио је како компанија запошљава више од 50 лакирера који ће се обучавати у склопу Бугатти Римац Паинтинг Ацадемy.

Обука ће, како је навео Римац, трајати 6 до 9 мјесеци.

"Кандидати ће бити у радном односу и биће плаћени. Већина тих запосленика радит ће у Римац Кампусу у Керестинцу", написао је Римац.

Нових више од 50 радника које се планира запослити у одјелу лакирнице у новом Римац Кампусу придружит ће се постојећем тиму од 26 стручњака. Након обуке ће, како се наводи, учествовати у изради садашњих и будућих модела Римац и Бугатти. Занимљиво је да за ово занимање компанија покреће Паинтинг Ацадемy, одјел у оквиру којег ће се вршити обука за рад у лакирници хипераутомобила, преноси Индеx.хр.

Компанија поручује како тражи техничаре лакирања у три категорије процеса рада - припрема, лакирање и полирање, а радни задаци биће одређени у зависности од пецијализације те по завршетку усавршавања. Добродошли су и кандидати без искуства у лакирању и припреми, али ће се одређена предност дати аутолакирерима и кандидатима техничке струје, поручују из Бугатти Римца.

Додају да ће нови тим сљедеће године започети са радом на Римац Кампусу у савремено опремљеној лакирници на више од 2.000 квадратних метара у којој ће се лакирати дијелови каросерије и ентеријера хипераутомобила.