Глумио лутку у излогу и чекао да се продавница затвори :: Semberija INFO ::

 

Глумио лутку у излогу и чекао да се продавница затвори


Foto: Varšavska policija
Мушкарац у Варшави глумио је лутку у излогу трговине да би након затварања украо накит. Неименовани 22-годишњак снимљен је како мирно стоји и држи торбу претварајући се да је лутка, преноси ББЦ.

Из полиције су поручили да је оптужени био у "лову" по разним одјелима прије него што се смјестио на дио с накитом. Већ је раније оптуживан за крађу из другог трговачког центра, а за преступе му пријети до 10 година затвора. Варшавска полиција тврди да особље и купци нису примијетили ништа необично док је мушкарац стајао у излогу.

Мирно је стајао док није добио утисак да је ваздух чист, прошетао је одјелима и украо накит. На крају га је уочило осигурање. Оптужен је за још два инцидента неповезана с овим. У првом је вечерао у ресторану трговачког центра и чекао да се затвори, отишао је у трговину и пресвукао се у одјећу коју је ондје нашао па се вратио на још један оброк у ресторан.

Надзорне камере ухватиле су док се провлачио испод роло решетке трговине која је била дјелимично затворена.
Роберт Сзумиата, портпарол полиције, потврдио је да им је починилац познат од прије. Током пријашњег посјета трговачком центру узео је новац из неколико каса и покушао отуђити неке ствари из трговина.

Полиција је коначно објавила слике хапшења осумњиченика. Потврђено је да је мушкарац већ три мјесеца у притвору.

(Танјуг)