"Српска има огроман енергетски потенцијал" Којадиновић и Фриш код министра Ђокића о будућој сарадњи :: Semberija INFO ::

 

"Српска има огроман енергетски потенцијал" Којадиновић и Фриш код министра Ђокића о будућој сарадњи


Мирослав Којадиновић привредник и експерт за енергетску ефикасност из Њемачке заједно са чланом Управног одбора компаније "Енџи" Штефаном Фришом састали су се данас са министром енергетике и рударства Републике Српске Петром Ђокићем и разговарали о могућности улагања у енергетски сектор Српске.

Којадиновић је након састанка у Бањалуци рекао да Српска има огроман енергетски потенцијал и захвалио министру Ђокићу на сарадњи.



-Велико ми је задовољство јер на овај начин могу да привредницима добре воље, а који су превасходно моји пријатељи представим Републику Српску коју увијек промовишем у највишим пословним круговима Њемачке и Европе-рекао је Којадиновић.

Ђокић је истакао да је интересовање ових привредника у области обновљиве енергије.

-Којадиновић и Фриш желе да инвестирају али и партнерство са нашим компанијама из Српске-рекао је Ђокић.

Он је представио и актуелне пројекте који су тренутно у Српској из овог сектора и могућности које стоје на располагању за будуће вријеме гдје би се могла укључити заинтересована компанија "Енџи".

Ђокић је изразио увјерење да ће доћи до новог сусрета након што Штефан Фриш упозна менаџмент компаније "Енџи" о могућностима и спремности Републике Српске и министарства енергетике за будућу сарадњу.

Током боравка у Бањалуци, Којадиновић и Фриш присуствовали су и посебној сједници Народне скупштине Републике Српске на којој подржана иницијатива српског члана Предсједништва БиХ да НСРС одбаци закључке Предсједништва. А тиме, како каже, и неуставан и политички покварен напад на Републику Српску.