НЕШКОВИЋ НА САСТАНКУ СА НЕРЕЗИДЕНТНИМ АМБАСАДОРОМ АУСТРАЛИЈЕ ЗА БИХ :: Semberija INFO ::

 

НЕШКОВИЋ НА САСТАНКУ СА НЕРЕЗИДЕНТНИМ АМБАСАДОРОМ АУСТРАЛИЈЕ ЗА БИХ


Предсједавајући Групе пријатељства Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине за Сјеверну и Јужну Америку, Аустралију, Океанију и Јапан Желимир Нешковић и чланови Групе пријатељства Предраг Кожул, Ермина Салкичевић – Диздаревић, Јасмин Емрић и Џемал Смајић примили су данас у наступну посјету нерезидентног амбасадора Аустралије за Босну и Херцеговину, Њ. Е. Иана Бигса.
 
Током сусрета констатовано је да су билатерални односи БиХ и Аустралије добри и пријатељски, те оцијењено да постоји велики простор за унапређење сарадње на плану еконономије, инвестиција и спољнотрговинске размјене. 
 
С тим у вези, амбасадор Бигс, чије је сједиште у Бечу, нагласио је да ће у наредном периоду, кроз разговоре са представницима извршне власти у БиХ, предано радити на јачању економске сарадње Аустралије са БиХ и земљама региона.
 
Чланови Групе пријатељства упознали су амбасадора са актуелном политичком и економском ситуацијом у БиХ, као и о различитим негативним утицајима које у цијелом региону, као и у Европи, производе ратни сукоби у Украјини и на Блиском истоку.