Никада брже из Републике Српске до Београда :: Semberija INFO ::

 

Никада брже из Републике Српске до Београда


Извор: Глас Српске

​ШАБАЦ - Радови на брзој саобраћајници Слепчевић – Бадовинци почели су пуном паром, а тиме и боље саобраћајно повезивање Републике Српске и Србије. Ова саобраћајница, дужине 15,3 километра, наставак је брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице која се гради и биће завршена до краја наредне године.

Тако ће се брзим саобраћајницама повезати два гранична прелаза између Србије и БиХ - Шепак и Павловића мост, што практично значи да ће се ускоро из Српске, односно БиХ, до Србије и српске престонице стизати у рекордном року.

Извођач радова и на овој дионици ауто-пута Шабац-Лозница биће азербејџанска компанија „Азвирт“, са којом је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Горан Весић недавно потписао уговор за изградњу.

„Србија не смије да стане. Радимо брзо, ефикасно и за грађанке и грађане“, рекао је министар Горан Весић. Изградња овог дијела ауто-пута и инфраструктурно повезивање са БиХ и Републиком Српском имаће огроман значај са грађане са обје стране Дрине, а посебно за оне који живе у Српској.

Вожња старим и неусловним цестама и вишечасовна вожња до Србије биће прошлост. Када се овој саобраћајници дода и пут Сремска Рача-Кузмин, као први дио ауто-пута Београд-Сарајево преко Бијељине и Вукосавља, те дионица Пожега-Котроман, која је веза према Вишеграду, преко Романије до Сарајева, добија се повезаност Србије и Републике Српске, односно БиХ, са два ауто-пута и двије брзе саобраћајнице, први пут у историји.

Привредна, економска и свака друга комуникација биће олакшане, а све ће то створити нове и боље услове за напредније и интензивније односе двије земље, више инвестиција и бољи живот грађана Републике Српске и Србије.