Подручна привредна комора Бијељина: Сајам и промоција дефицитарних занимања :: Semberija INFO ::

 

Подручна привредна комора Бијељина: Сајам и промоција дефицитарних занимања


Извор: Семберија инфо / С. Николић

Подручна привредна комора Бијељина у оквиру пројекта "Унапређење извођења практичне наставе за дефицитарна занимања", организовала је данас у хотелу “Дрина”, Сајам и промоцију дефицитарних занимања, под називом "Тражена занимања за сигуран посао".



Подручна привредна комора Бијељина другу годину за редом спроводи Пројекат директне помоћи средњошколским центрима, средствима неопходним за извођење кабинетске наставе, са циљем што боље афирмације тражених, стручних занимања, а данашњи Сајам био је прилика да средњошколски центри из регије презентују јавности и привредним друштвима начин функционисања практичне наставе.



Директор Подручне привредне коморе Бијељина Славица Марковић навела је да су на данашњем Сајму учествовали представници 13 школа у којима се обавља практична настава за дефицитарна занимања.

- Свједоци смо да је недостатак радне снаге један од горућих проблема привреде. Данас је свима пружена прилика да виде шта то ученици прехрамбене, електро, фармацеутске, те металске струке раде на практичној настави, рекла је
Марковићева.

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић, истакао је овом приликом да образовање мора бити усклађено са тржиштем, као и да је младима неопходно омогућити да раде у својој струци, како би обезбиједили егзистенцију за себе и своје породице.

У оквиру овог пројеката Подручна привредна комора Бијељина додјелила је и неопходна средства за извођење пректичне наставе у 13 средњих школа са подручја Бијељине, Власенице, Милића, Шековића, Сребренице, Братунца, Осмака, Зворника, Угљевика и Лопара .