Потврђена оптужница против родитеља дјечака који је починио масакр у Рибникару :: Semberija INFO ::

 

Потврђена оптужница против родитеља дјечака који је починио масакр у Рибникару


Извор: Танјуг / Глас Српске

​БЕОГРАД - Кривично ванпретресно вијеће Вишег суда у Београду потврдило је данас рјешењем оптужницу против Владимира К. и Миљане К., оца и мајке дјечака К.К. који је 3. маја у Основној школи "Владислав Рибникар" убио девет вршњака и чувара те школе.

Поред оца и мајке оптужени су и власник стрељачког клуба "Партизан практикал шутинг" Ратко И. и инструктор у том клубу Немања М.

Против наведеног рјешења дозвољена је жалба Апелационом суду у Београду, у року од три дана од дана пријема рјешења, наводи се у саопштењу тог суда.

Главни јавни тужилац Вишег јавног тужилаштва у Београду Ненад Стефановић 10. октобра је у обраћању новинарима саопштио да је тужилаштво суду поднијело оптужницу против четири особе.

Тужилац Стефановић је истакао да је у оптужници  предложено да суд Владимира К. осуди на казну затвора од 12 година, мајку Миљану К. на казну затвора од двије и по године, док је за власника стрељачког клуба "Партизан практикал шутинг" Ратка И. и инструктора у том клубу Немања М. предложена казна затвора од по три године.

Владимир К. оптужницом се терети за кривично дјело тешка дјела против опште сигурности, односно да је свог 13-годишњег сина обучавао да рукује ваздушним и ватреним оружјем, као и да оружје није чувао како је то предвиђено законом.

Више јавно тужилаштво непосредно је оптужило и мајку дјечака Миљану К. због кривичног дјела недозвољена производња, држање и ношење оружја и експлозивних материја.

Због кривичног дјела давања лажног исказа, како је рекао, непосредно су оптужени предсједник Стрељачког клуба "Партизан практикал шутинг" Ратко И. и инструктор у том клубу Немања М.