Зеленски: Обратите пажњу на Балкан, Русија има планове :: Semberija INFO ::

 

Зеленски: Обратите пажњу на Балкан, Русија има планове


Foto: Tanjug
Обратите пажњу на Балкан. Вјерујте ми, добијамо информације да Русија има велике планове. Блиски исток, а друго одвраћање пажње – Балкан. Уколико западне земље и друге државе свијета ништа не учине, биће поново експлозија тамо, казао је украјински предсједник Володимир Зеленски.

Он каже да то није ништа ново.

"Међу државама Балкана постоји криза и она није од јуче. Управо зато се тамо Русија мијеша, да би једна балканска држава ратовала против друге. Русија је заинтересована у одвраћању пажње и помоћи. Има разлике када ти помажеш једној држави и када ту помоћ и пажњу мораш да подијелиш између неколико њих", казао је Зеленски афричким новинарима и додаје:

"Између неколико држава, неколико криза, неколико хуманитарних изазова. Не ради се само о оружју, него и о хуманитарној помоћи, такође, женама, дјеци, који су постали жртве рата", истиче он.

Он је даље навео и да се обрати пажња на Молдавију.

"Вјерујте ми, Русија то исто тамо организује. Сада они почињу да дестабилизују ситуацију у Молдавији. Желе да покажу да нешто тамо није билио у реду са изборима. Због чега? Да би прогласили изборе нелегитимним и скинули проевропску владу. То је оно што Русија ради", казао је Зеленски.

(Независне)