Познати крадљивац моштију осуђен због шверца дроге :: Semberija INFO ::

 

Познати крадљивац моштију осуђен због шверца дроге


- Маријо Љубојевић (42) из Бањалуке осуђен је у бањалучком Окружном суду на седам година затвора због шверца наркотика и давања другима да уживају дрогу.

Он је осуђен за неовлаштену производњу и промет дрога на пет година, а за омогућавање уживања дрога три године те му је изречена јединствена казна од седам година затвора.

Према оптужници, Љубојевић је од средине 2019. до 24. септембра 2020. године продавао хероин и екстази.

Хероин је у више наврата продао, зависно од количине, по цијенама од 28 до 50 КМ, а да је на име ранијег дуга од 600 КМ једном лицу дао више врећица екстазија. Љубојевића терете и да је 24. септембра 2020. године Д.Н. и Р.М. у возилу "голф 6" на путу Приједор-Бањалука омогућио да уживају хероин.

Љубојевић је од раније познат по кривичним дјелима, углавном крађама и злоупотреби дрога. Он је у новембру прошле године хапшен због сумње да је из католичке цркве у Бањалуци украо мошти које су биле у позлаћеној кутији, медаљон, два телефона, а утврђено је да је предмете продао за 2.000 марака. Љубојевић се раније презивао Дујмовић и под тим презименом је такође хапшен више пута због провала и крађа.

(Глас Српске)