Тражи се распуштање ултрадесничарских група :: Semberija INFO ::

 

Тражи се распуштање ултрадесничарских група


Фото - Твитер
Извор: Б92 / Независне

​ПАРИЗ - Након насилних демонстрација активиста, министар унутрашњих послова Француске, Жералд Дерманин, најавио је да ће тражити распуштање три ултрадесничарске групе.

Око 80 ултрадесничарских активиста демонстрирало је протеклог викенда улицама Роман-сир-Изера, спремних да се сукобе са полицијом након интервенција спроведених због убиства младића у градићу Креполу, подсјећа париски дневник "Фигаро".

"Предложићу распуштање групе која се зове Мартел дивизија. Само име очигледно улива страх. Такође ћу предложити да се расформирају још двије ултрадесничарске групе", рекао је данас Жералд Дарманин за "Франце Интер".

Мартел дивизија је мала група париске ултрадеснице која у својим редовима има појединце који су у суботу увече учествовали у насилним демонстрацијама.

Секретар Комунистичке партије Француске у понедјељак је рекао за "Франце Интер" да крајња десница води на пут грађанског рата у Европи и Француској и то чини пуном снагом.

"Вјерујем да постоји мобилизација међу ултрадесничарима која жели да нас гурне у грађански рат", изјавио је Дарманин и поручио да "нико неће замијенити државу", преноси "б92".