Од Шапца до БиХ ускоро брзом саобраћајницом :: Semberija INFO ::

 

Од Шапца до БиХ ускоро брзом саобраћајницом


Foto: Tanjug
Изградња брзе саобраћајнице Слепчевић-Бадовинци, у дужини од 15,4 километра, која ће спајати Слепчевић, код Шапца, са граничним прелазом Шепак са Босном и Херцеговином, званично је почела јуче.

На путу са по двије саобраћајне траке у сваком смјеру, моћи ће да се вози брзином од 100 километара на сат.

Ова саобраћајница крак је брзе саобраћајнице од Шапца до Лознице која се гради и која би требало да буде завршена до краја наредне године. У октобру је пуштен у саобраћај аутопут од Руме до Шапца са мостом преко ријеке Саве, у дужини од 24,6 километара, преноси еКапија.



Извођач радова на дионици Слепчевић-Бадовинци је азербејџански АзВирт са подизвођачима из Србије, а планиране су четири површинске раскрснице са кружним током и пет мостова.

Обиљежавању почетка радова присуствовао је предсједник Србије Александар Вучић, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Горан Весић, директор Путева Србије Зоран Дробњак и директор Коридора Србије Александар Антић.

"Ни у Титово време нису грађени путеви у том правцу, према Републици Српској, односно БиХ, као да су намерно хтели да нас удаље. Срећан сам што Срем и Мачва ово добијају", рекао је Вучић.

(Танјуг)