Председник Вучић: Интереси спољних сила и домаћих тајкуна против Србије :: Semberija INFO ::

 

Председник Вучић: Интереси спољних сила и домаћих тајкуна против Србије


Извор: Политика

Председник Србије Александар Вучић говорио је о најважнијим националним и државним питањима у јутарњем програму Хепи телевизије.

Вучић је говорио и о предстојећим изборима наводећи да одређене спољне силе и домаћи тајкуни раде заједно против интереса Србије.

Председник је нагласио да ће, уколико победи листа "Србија не сме да стане" коју предводи, држава наставити да финансијски подржава грађане као и да су у плану други велики пројекти.

- Просечна пензија биће 650, плата 1.400 евра, а ако то успемо то су тектонске промене и огромни успеси за нашу земљу - рекао је он.

Додао је и да ће, уколико изгубе, признати резултате и пустити "стручњацима" да воде Србију "испод Ђиласовог шињела".

Напади на Вучића

Од првог новембра телевизија Н1 је у свом изборном програму емитовала 64 сата, 54 минута и 12 секунди садржаја који негативно приказују председника Србије Александра Вучића.

- Много десетина евра су потрошили до сада. Проблем је што сваког дана, од јутра до мрака, ни временска прогноза не може да прође без мене, крив сам и за лоше време. Када је снег, снег је поново изненадио Вучића. Интереси спољних сила и домаћих тајкуна су очигледно велики. То ће се наставити, рекао је Вучић.

Економске мере

Председник је говорио и о мерама финасијске подршке грађанима.

- Сутра крећу исплате пензионерима, прекосутра корисницима социјалне помоћи и неговатељицама, веома брзо креће исплата и за средњошколску децу и то мислимо да је пред празнике добра, лепа мера, која је обрадовала људе. Стопа јавног дуга је 51 одсто и што је невероватно упркос корони, ратовима, мигрантима.

О Рибникару

Вучић је истакао да је влада подржала све захтеве родитеља деце настрадале у масакру у ОШ "Владислав Рибникар"

- Јутрос су ми показали, дошла им је Милица Стаменковски, не знам да ли је Нова С или Н1, питање новинарке је ништа влада, ништа држава није урадила за родитеље у Рибникару. Људима желим да објасним, ради се о родитељима убијене деце који су с правом, морате да чујете и другу страну. Требало је да буду представљени у Савету родитеља, Бранко Анђелковић је требало да буде у Савету родитеља, родитељ убијеног детета и то је влада подржала. Држава Србија је упутила молбу и захтев да прихвате тог човека, они нису желели. Родитељи кажу да желе да држава сама ради на меморијалном центру. Ја сам примио те родитеље, Ана безброј пута. Кад неко ко ништа не зна о томе, а жели корист од тога, дехуманизујући вас, као неког ко не брине о родитељима, а они су толико бринули о њима да чак ни саучешће нису упутили.

О Микетићу

Председник је понашање појединих функционера опозиције назвао срамотним.

- Питања су само каква је Вучићева породица и ког ћемо да нападамо. Пустили су ми изјаву једног од њихових функционера, Микетић. То није љубакање са девојкама што би он желео да представи. Сутрадан, каже послао ми је неко слику, да ли је то рукопис БИА по налогу Вучића, БИА се позабави сликом, закључи да то није слика, да је издвојена, да је скинуто са снимка. Снимак није направљен тајном камером, већ је направљен камером, како сам добио информацију из БИА. Председниче, то је снимано из близине, свој кућни снимак употребио да себе прикаже као жртву, он зна ко га је снимао. У питању су неке друге ствари, никоме не смета ни љубакање. Он је једна људска срамота. Срамота је како се понашају. Службе не припремају доказе, постоје ствари које знамо, а срамота да се о таквим стварима говори. И ово што је покушао да подметне, сам је снимао, његов пријатељ, зна он - објаснио је председник.

Кампања

Вучић је навео да бивша власт која је затварала фабрике и остављала људе без посла сада хоће да дође на власт да би наставили да раде исто у служби туђих интереса.

- Они раде нешто друго, живе у свом балону у коме је истина само оно што они саопште. Баш их брига шта је стварност и реалност. Био неки стручњак из Ниша, који је тамо катанчио, са листе Србија против насиља, каже да граде фабрике за које су они преговарали. Они живе у томе да, све што кажу може да прође. Знам своја права, знам шта смем, шта не смем, али мене да убедите да сте људски хероји, а не људска срамота, не можете - истакао је председник.

Они не желе Србију, они говоре о Србији. Они желе, нисам претерао када то кажем, желе земљу која ће да служи туђим интересима. Желе Србију у којој ће они да се обогате, а народ осиромаши.

550.000 људи који су запослени више, а много нас је мање. Много су нам боље стопе фертилитета, наталитета, иако су лоше и даље. Имамо мање људи, а више запослених. Ако то није највећи успех... То је допринело томе да имамо путеве, имаћемо мамографе у свакој општини. То је успех, да коначно нешто урадимо за наше жене, мајке, ћерке... Ово је нешто што показује бригу о људима, а они желе Србију где ће готово ништа да ураде, а они лепо да живе - објаснио је Вучић.

Председник је истакао да су нама потребни мир и стабилност, а нагласио је и да избори нису игра.

- Зашто је толики напад на мене? Они знају да сам ја тај громобран. Код њих вредносни ставови не постоји, то је Јовановић и признао. Вредносни став је - хоћу да будем власт и хоћу да будем власт са Ђиласом. Уједињују се само због новца, због себе. У овој земљи живеће се све боље, просечна плата биће 1.400 евра до 2027. године. Урадићемо метро. Раде се болнице, граде се путеви. урадили су 0 болница, клиничких центара, домова здравља. Једини проблем им је био ко ће да опљачка - навео је Вучић.

- Лако је са стране да солиш памет, у свему налазите ману. Они 11 година говоре да сам признао КиМ. У време зликовца Вучића 28 земаља је повукло признање Косова. Избори нису игра, земља није играчка. Људи на изборима доносе одлуку, то је важна акција којом ви као власник гласа располажете - додаје.

- Ви доносите одлуку како хоћете да ваша земља изгледа. Либија има више нафте него Емирати, а погледајте како изгледа, једна, а како друга - појаснио је председник.

- Хоћу да кажем људима да није једноставно све поднети. Нормалан човек који гледа, видеће да то није у реду. Ми смо направили штос са младићем који мене имитира. Погледајте који је то ниво увреда. Они могу да ми кажу шта хоће, али ја ћу наставити да се борим против њих. Они се боре за слободу медија, где 65 сати, од јутра до мрака, криве Вучића. Као што је најгора манипулација прича о паризеру, они су рекли "еј Вучић нам нуди паризер", онда су рекли "што нам нудиш паризер", онда је пробам паризер... Тако вам од једне лажи направе целу причу. Забораве да људи у Србији нису глупи. Кажите ми шта сте ви радили - казао је председник.