Јединствена Русија једногласно подржала Путина за предсједника :: Semberija INFO ::

 

Јединствена Русија једногласно подржала Путина за предсједника


  Извор: Танјуг / Глас Српске

​МОСКВА- Партија Јединствена Русија, на чијем је челу замјеник предсједника Савjета безбједности Руске федерације и бивши предсједник земље, Дмитриј Медведев, данас је једногласно подржала Владимира Путина за предсједника на наредним изборима заказаним за март 2024. године, преносе РИА Новости.

-Побједа предсједника Владимира Владимировича Путина као нашег кандидата треба да буде законска, легитимна и потпуно неоспорна. Ово се тиче сваког члана Јединствене Русије - изјавио је Медведев. Бивши предсједник је додао у обраћању партијама у Думи да Русија неће дозволити никоме да намеће правила која се косе с традицијама и вриједностима те земље.

Владимир Путин истакао је да ће “свако мијешање у унутрашње ствари Русије биће заустављено и сузбијено, у складу са руским законом”, што се односи и на предстојеће изборе, пише ТАСС. Путин је до сада четири пута биран на највишу државну функцију: 2000, 2004, 2012. и 2018. године. Након усвајања амандмана на Устав, добио је право да се кандидује на изборима идуће године, наводи РИА.