ТУЧА НА КУПУСИЈАДИ ЈЕ НАЈГОРА КОЈУ САМ ВИДЕЛА. МОРАЛИ СМО ДА БЕЖИМО: ИСПОВЕСТ ДЕВОЈКЕ ИЗ ФУТОГА :: Semberija INFO ::

 

ТУЧА НА КУПУСИЈАДИ ЈЕ НАЈГОРА КОЈУ САМ ВИДЕЛА. МОРАЛИ СМО ДА БЕЖИМО: ИСПОВЕСТ ДЕВОЈКЕ ИЗ ФУТОГА


Foto: Tanjug/Jaroslav Pap
- Двојица момака која су започела тучу стајали су за истим столом. Стала је музика, а онда је кренула права туча.
Летеле су флаше, цаше, столице, ко зна шта није - каже девојка која је била у кафани.

Масовна туча која се догодила 2. новембра на Купусијади у Футогу досада није запамћена. Девојка М. која је била у кафани у којој се одиграо цео инцидент испричала је за "Телеграф.рс" детаље крваве ноћи.

Према њеним речима, кафана је била крцата, а обезбеђење је и пре туче улетало у локал, како би скидало људе са столова. Потом је око 23 почело гуркање међу гостима које је ескалирало у масовну тучу каква се не памти на Купусијади.

- Двојица момака која су започела тучу стајали су за истим столом. Моји пријатељи са којима са била, познају их, то је био сукоб младића старих око 20-25 година. Почели су све више да се гурају, обезбеђење је дошло и стала је музика. Онда је кренула права туча. Летеле су флаше, чаше, столице, ко зна шта није - присећа се М. застрашујуће сцене из кафане у којој су се пре тога сви веселили.
 
Ипак, оно што је било још горе јесте, како каже наша саговорница, то што су гости из других делова кафане "потпаљивали ватру" бацајући шта стигну у средиште окршаја.

- Запањујуће је што су неки људи из других делова, који нису ни били ту где је било најгоре, бацали флаше и цаше. Не знам да ли су желели да још више "запале ватру" међу већ разјареним момцима. Знам да су сви били већ јако пијани, јер је цео догађај рано и почео - прича наша саговорница.

На почетку текста је снимак из кафане свега неколико минута пре почетак бруталне туче.

Онда је кренуо општи хаос

Док су се момци крвнички тукли, секли стаклом које је било свуда по столовима и цепали одећу, срчба је почела да поприма све шири облик. Присутни су се кретали у круг, не знајући кога и где ударају. Они који су покушавали да спасу живу главу, покупили су своје ствари и почели да беже напоље.

- Превише брзо се ширила туча, буквално као да је све ишло у неким таласима. Испред нашег стола је падао инвентар и дрвени и стаклени, а ми смо од епицентра свега били на 10 метара. У сукоб су се мешали и пијани људи, који нису знали ни где су, ни шта раде - објашњава М.

Како она даље наводи, изашла је напоље са својим друштвом, убрзо је стигла полиција са интервентним јединицама, као и Хитна помоћ.

- Тада су почели да извлаче те момке из кафане, били су крвавих глава, некима се чак није ни видело лице од крви - завршила је наш разговор саговорница.

Како је "Телеграф" незванично сазнао од извора блиског истрази, један од учесника у овом инциденту приведен је и задржан, док се тројица воде као лакше повређени.
 
(телеграф.рс)