О чему су Кришто и Вучић разговарали у Давосу :: Semberija INFO ::

 

О чему су Кришто и Вучић разговарали у Давосу


Foto: Tanjug
Борјана Кришто, предсједавајућа Савјета министара БиХ, састала се у швајцарском Давосу са Александром Вучићем, предсједником Србије, приликом чега су разговарали о унапређењу билатералних и регионалних односа у контексту интеграција у Европску унију (ЕУ).

Криштова је овом приликом казала да се разговарало и о бројним приоритетима, нагласивши да су добри билатерални односи Босне и Херцеговине и Србије веома важни за обје државе, али и цјелокупну регију.

"БиХ жели имати добру и конструктивну сурадњу с Републиком Србијом и рјешавати отворена питања у доброј вјери и дијалогом јер је то једини пут за креирање стабилног и сигурног окружења, што су темељни предувјети за економски напредак, који је у заједничком интересу и од особите важности за обје државе", поручила је Криштова.

Нагласила је да се радује службеној посјети Србији, те најавила да ће делегација Србије у априлу посјетити Мостар, у склопу учествовања на Мостарском сајму.

Том приликом ће, како је истакла, бити службено обиљежено отварање авио-линије Београд –Мостар, а делегација Србије ће управо тада слетјети на мостарски аеродром.

(Независне)