НЕДЕЉКО ЧУБРИЛОВИЋ: ПОДРШКА ДОДИКУ, СРПСКА НЕ ПРИЗНАЈЕ ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА :: Semberija INFO ::

 

НЕДЕЉКО ЧУБРИЛОВИЋ: ПОДРШКА ДОДИКУ, СРПСКА НЕ ПРИЗНАЈЕ ВИСОКОГ ПРЕДСТАВНИКА


Предсједник ДЕМОС-а Недељко Чубриловић истакао је да предсједник Републике Српске Милорад Додик има подршку те партије у цијелој ситуацији у БиХ, у којој се сви оглушују о то да главну ријеч води човјек који нема легитимитет, а да се предсједнику суди јер је извршио своју уставну обавезу.

“Свакако да Додик има нашу подршку, поготово како се према БиХ опходе високи дужносници који себе сматрају Богом данима, а један дио БиХ то прихвата као Свето писмо”, рекао је Чубриловић.

Чубриловић је напоменуо да је чињеница да Република Српска високог представника не признаје као легално изабрану личност која може да спроводи одређене обавезе.

“Тај човјек је помијешао своје надлежности и обавезе са актуелним политичким темама, као што то раде још неке институције, на примјер, Уставни суд који је преузео надлежност од неких других, па рјешава неке ствари”, рекао је Чубриловић.

Он је напоменуо да, иако Република Српска не признаје високог представника, чињеница је да он и даље намеће неке обавезе свима овдје у БиХ, али да наилази на јединствен отпор у Српској.

“Па зар то неко не треба да уобзири? Мислим да ово што се ради према Републици Српској, прије свега кроз суданију, гдје се суди предсједнику Републике зато што је извршио своју уставну обавезу. То нико неће да разумије као чињеницу, него се то тумачи као рушење неког устава, који је до сада промијењен више од 80 пута”, изјавио је Чубриловић за БХРТ.

Чубриловић сматра да сви у БиХ морају да направе корак назад, да се приволе памети док још има времена.
“Да направимо компромисна рјешења, која ће значити бољу перспективу за грађане БиХ”, поручио је Чубриловић.
Чубриловић, који је и министар саобраћаја и веза Републике Српске, рекао је да у том ресору настоје да ураде што више и боље, а да посебну пажњу полажу на квалитет.

“Вријеме је пред нама и надам се да ћемо извршити већи дио планираних обавеза”, рекао је Чубриловић.
Он је напоменуо да је коректна сарадња са министром комуникација и транспорта у Савјету министара Едином Фортом, који је, како је рекао, показао амбиције да помогне у одређеним пројектима.

Када је ријеч о ауто-путу Београд-Бањалука, Чубриловић је рекао да ће институције допринијети реализацији тог приоритетног пројекта.

“Тренутно разговарамо и о рехабилитацији брзе цесте Бијељина-Соколац, што ће побољшати услове саобраћаја”, рекао је Чубриловић.

(Демос.рс)