Звиздић: Обуставити плате парламентарцима, јер Парламент не ради :: Semberija INFO ::

 

Звиздић: Обуставити плате парламентарцима, јер Парламент не ради


САРАЈЕВО – Денис Звиздић, предсједавајући Представничког дома БиХ, рекао је да на данашњем Колегију није било никаквог помака, те да нема назнака да ће у скорије вријеме бити сједнице овог дома.

На питање да ли је уреду примати плату 11 мјесеци, а не радити, Звиздић је рекао да он прима плату у Вијећу министара и да се слаже да је ненормално примати плату, а не радити.

"Позивам високог представника да обустави плате парламентарцима јер у овом тренутку он то може обзиром да Парламент не ради", рекао је Звиздић.

Рекао да има назнака да ће убрзо доћи до састанка СДА, СНСД и ХДЗ и да он заговара да то буде један шири састанак.

Одређене партије, како је рекао, нису доставили имена како би се формирале надлежне комисије, а без тога нема могућности да се важни документи усвоје.

Позвао је представника СНСД-а да доставе имена чланова комисија како би била  доступна средства од 1,1 милијарду еура.

Поновио је да није дошло до значајнијег приближавања ставова који би пробудили оптимизам.

На питање да ли очекује блокаду и Савјета министара, јер ће се наћи и именовања, Звиздић каже да нема још увијек материјала о именовању директора СИПА, на наредној сједници то неће бити на дневном реду, али истиче да ће бити испитаника динамика раста, али да неће доћи до потпуне блокаде рада Вијећа министара, јер то је регулисано законом.

Новинари су на прес-конференцији Дениса Звиздића по ко зна који пут тражили од челника државних институција да представницима медија омогуће несметан приступ згради Парламентарне скупштине БиХ како би нормално обављали свој посао.

Звиздић је рекао да је Парламентарна скупштина БиХ центар свих важних дешавања у нашој земљи и да је он спреман, уколико постоји његова надлежност, већ данас потписати акте који ће омогућити новинарима достојанствен рад у државним институцијама.

Иначе, ријеч је о одлуци Секретаријата Парламентарне скупштине БиХ којом се забрањује новинарима да бораве у згради државног органа законодавне власти, осим у случајевима када је ријеч о јавним сједницама, односно када су позвани на сједнице, а што је недемократска пракса коју проводи Секретаријат ПСБиХ.

​Независне новине