Кремљ одбацује америчко упозорење о руској нуклеарној способности у свемиру :: Semberija INFO ::

 

Кремљ одбацује америчко упозорење о руској нуклеарној способности у свемиру


Извор: Фена (И. Ц.) / БХРТ

Русија је у четвртак одбацила упозорење Сједињених Држава о новим руским нуклеарним капацитетима у свемиру, назвавши га "злонамјерном измишљотином" и триком Бијеле куће с циљем да натјера америчке законодавце да одобре више новца за супротстављање Москви.

Сједињене Државе су обавијестиле Конгрес и савезнике у Еуропи о новим обавјештајним подацима везаним за руске нуклеарне способности које би могле представљати међународну пријетњу, рекао је у сриједу за Реутерс извор упућен у то питање.

Нове способности, повезане с руским покушајима да развију свемирско оружје, не представљају хитну пријетњу Сједињеним Државама, рекао је извор.

Гласноговорник Кремља Дмитриј Песков рекао је да неће коментарисати суштину извјештаја док Бијела кућа не открије детаље. Међутим, рекао је да је упозорење Вашингтона очигледно покушај да се Конгрес натјера да одобри више новца.

- Очигледно је да Бијела кућа покушава, на превару, да охрабри Конгрес да гласа о нацрту закона о додјели новца, то је очигледно - рекао је Песков, а преноси ТАС.