Станивуковић најавио нову кандидатару, Црнадак и Грмуша га демантују :: Semberija INFO ::

 

Станивуковић најавио нову кандидатару, Црнадак и Грмуша га демантују


- Органи ПДП-а ће до краја фебруара донијети одлуку о кандидату ове партије за градоначелника Бањалуке, навели су у заједничкој изјави потпредсједници ПДП-а Игор Црнадак и Милко Грмуша.

Они су овим демантовали синоћњу изјаву предсједника Градског одбора ПДП у Бањалуци, Драшка Станивуковића да ће управо он опет бити кандидат ове странке за градоначелника Бањалуке.

Они тврде да у наводом гласању за кандидата за градоначелника Бањалуке на синоћњем састанку није учествовао нико од чланова најужег руководства ПДП-а који су из Бањалуке, ни предсједник странке, ни почасни предсједник, ни било који од три потпредсједника, саопштено је из ПДП-а, преноси Срна.

Црнадак и Грмуша су навели да су Колегијум Предсједништва ПДП-а, Предсједништво и Главни одбор страначки органи који у складу са Статутом и на бази утврђених програмских опредјељења могу донијети одлуку о кандидату, узимајући у обзир и приједлог Градског одбора Бањалука.

Они су додали да се у овом тренутку спроводе унутарстраначки избори у Градском одбору ПДП-а Бањалука, с обзиром на чињеницу да је мандат претходног одбора истекао.

Станивуковић је, наиме, синоћ објавио да је на сједници Градског одбора ПДП добио снажну подршку да се кандидује за још један мандат на челу највећег града у Српској.

"На вечерашњој сједници Предсједништва Градског одбора ПДП Бањалука добио сам једногласну подршку за обнову мандата на предстојећим локалним изборима! У наредном периоду о истом питању изјасниће се свих 57 мјесних одбора ПДП Бањалука, а увјерен сам у апсолутну подршку. Такође , истовремено ће износити своје приједлоге за кандидате за побједничку одборничку листу!  Сложни и никад снажнији идемо у нове побједе!", написао је он.

Црнадак и Грмуша наводе да све одлуке о политици, носиоцима политике и кандидатима ПДП у Бањалуци морају бити потпуно у складу са програмским начелима ПДП усвојеним у програмским актима, као и програмским документом "Нова Бања Лука" који је Градски одбор ПДП Бањалука усвојио као своју политичку платформу за изборе 2020. године
Поручују да је на бази ових докумената јасно да је ПДП одавно усвојио чврсту платформу да не смије бити било каквог кокетирања са лошим праксама власти у Републици Српској и бивших власти у Бањалуци, да странке опозиције морају имати једног заједничког кандидата за градоначелника, да ничија сујета не смије бити изнад општег интереса и да основна идеја ПДП-а,  пуна и ничим условљена владавина права и независност институција и слобода грађана, мора бити први и основни задатак сваког ПДП-овог кандидата, а поготово кандидата за градоначелника Бањалуке, највећег града Републике Српске, преноси Српскаинфо.

(Независне)