СДС Бањалука: Грађани Бањалуке не могу финансирати бескорисне агенције :: Semberija INFO ::

 

СДС Бањалука: Грађани Бањалуке не могу финансирати бескорисне агенције


Грађани Бањалуке не могу унедоглед финансирати рад градских агенција које су саме себи сврха постојања, а од којих становништво и Град немају никакве користи.
 
Имамо ситуацију да  поједине агенције које је основао Град, попут Градске развојне агенције (ЦИДЕА), скоро 90 одсто средстава троше на плате запослених, а да су и по признању градоначелника Игора Радојичића изостали резултати њиховог рада.
 
Тако ће Градска развојна агенција од  870 хиљада марака које добија  из буџета града у 2019. години,  за суфинансирање пројеката од интереса за Град издвојити свега 29 хиљада КМ, док ће за лична примања потрошити  710 хиљада КМ.
 
Када се узме у обзир да (ЦИДЕА), није успјела да придобије неке друге фондове и да није реализовала значајније пројекте јасно је да је, с обзиром на трошкове, корист од ове агенције за Град и становништво занемарива.
 
Подсјећамо да је проблем са агенцијама и центрима, које нису оправдали своје постојање, а који  су до  сада потрошили десетине милиона КМ, присутан више од једне деценије и да је њихова трансформација или укидање било једно од предизборних обећања актуелне власти у Бањалуци.
 
Упркос томе грађани из својих џепова  и даље плаћају њихов нерад,  иако су од  локалних избора протекле три године.
 
Сматрамо да је крајње вријеме да градске власти признају да је оснивање појединих агенција био погрешан потез и да зауставе узалудно расипање новаца грађана Бањалуке, по неком од модела које су пред изборе обећавали грађанима.
 
 
ГРАДСКИ ОДБОР СДС БАЊА ЛУКА