Фочак осумњичен за прање 146.000 марака :: Semberija INFO ::

 

Фочак осумњичен за прање 146.000 марака


Foto: Ilustracija
Припадници Полицијске управе Фоча у оквиру акције "Мрежа", сумњиче Фочака Александра Л. (38) за прање око 146.000 марака, потврђено је "Независним".

Ради се о наставку рада полицијских службеника  по међународној акцији "Дојаве" којој су у фокусу кладионичарске преваре о намјештеним резултатима утакмица.

Како сазнајемо за ову особу постоје докази који га повезују да је подизао веће количине новца  у више наврата, а тај новац послан је из иностранства због чега га сумњиче да је учествовао у овим активностима.

Наиме, полиција је поднијела Окружном јавном тужилаштву Требиње Извјештај о почињеном кривичном дјелу против Л.А.  из Фоче  због постојања основа сумње да је починио кривично  дјело Прање новца.

"Л.А. се сумњичи да је  од марта 2023. године до фебруара 2024. године  прибавио за себе противправну имовинску корист на тај начин што је од стране већег броја лица из различитих земаља са подручја Југоисточне Европе, на подручју Босне и Херцеговине континуирано подизао, односно примао различите новчане износе.

Новац је примао путем сервиса за слање новца у поштама РС и БХ преко међународне поштанске уплатнице, знајући да су наведени новчани износи прибаљени извршењем кривичног дјела превара", наводе из полиције. 
Како додају укупна противправна имовинска корист коју је пријавио износи око 146.100 марака.

"Овај извјештај је резултат  континуираног и интензивног рада полицијских службеника  по међународној акцији “Дојаве”", наводе из полиције.

Како сазнајемо осумњичени је већ осуђиван за слична дјела али због дроге.

(Независне)