CNN: Руска ракета експлодирала 500 метара од конвоја Зеленског и Мицотакиса :: Semberija INFO ::

 

CNN: Руска ракета експлодирала 500 метара од конвоја Зеленског и Мицотакиса


Извор: Танјуг / Глас Српске

ОДЕСА - Руска ракета експлодирала је на само 500 метара од конвоја украјинског предсједника Володимира Зеленског и грчког премијера Киријакоса Мицотакиса током смртоносног руског напада на црноморски град Одеса, рекао је за CNN извор упознат са ситуацијом.

Тај извор наводи да се у конвоју у којем су се налазила два лидера осjетила експлозија, као и да се могао видјети облак дима.

Пет особа је убијено, а неколико људи је рањено у руском гранатирању Одесе у сриједу, али ни Зеленски ни Мицотакис нису повријеђени, саопштено је из украјинске војске.

Зеленски је саопштио да је био довољно близу да види и чује ударце и истакао да је најбољи начин да се Украјина одбрани употреба система противваздушне одбране.

Мицотакис је рекао да је Зеленски организовао обилазак Одесе, прије него што су чули сирене за ваздушни напад.

-Мислим да је (то што смо чули експлозију) за нас најбољи, најживописнији подсјетник да се овдје води прави рат. Сваки дан је рат, који не погађа само фронт, војнике, већ и невине суграђане - напомено је премијер Грчке.

Украјински лидер је током састанка са Киријосом Мицотакисом у Одеси разговарао о јачању украјинске противваздушне одбране и навео да ће Грчка учествовати у рестаурацији културног наслеђа Украјине, посебно Одесе.

.Желим да се захвалим Грчкој на њеној спремности да учествује у обнови нашег културног наслеђа, укључујући и Одесу. Не може се дозволити да Путинова мржња уништи нашу Одесу, нашу земљу, нашу Европу - поручио је Зеленски.

Он често одлази на линије фронта уз велики ризик, а током више од двије године рата са Русијом, Зеленски је угостио десетине свјетских лидера у Украјини, али напад у сриједу је, како тврди CNN, могао да буде до сада најризичнији за украјинског предсједника.

Близина напада Мицотакису, лидеру земље чланице НАТО-а, такође наглашава опасности таквих посјета и потенцијалне глобалне посљедице сукоба Украјине и Русије.