ПОЛИЦИЈА УХАПСИЛА ПЉАЧКАШЕ КОЈИ СУ УКРАЛИ 7 КИЛОГРАМА ЗЛАТА :: Semberija INFO ::

 

ПОЛИЦИЈА УХАПСИЛА ПЉАЧКАШЕ КОЈИ СУ УКРАЛИ 7 КИЛОГРАМА ЗЛАТА


Foto: Shutterstock
Сплитска полиција ухапсила је у уторак навече у Подстрани тројицу мушкарца које сумњичи да су прошле седмице опљачкали седам килограма злата из златаре Ђонлић у средишту Сплита.

Како Хина сазнаје у полицији, осумњиченици су руски држављани смјештени у апартману у Подстрани.
Пронађено је и свих седам килограма украденог злата, вриједног два милиона куна (приближно 520.000 КМ).

Златару Ђонлић опљачкала су 4. новембра тројица маскираних мушкараца. Прво су отворили роло врата на златари, потом разбили стакло и затим украли сав накит. Након што су отишли из златаре спустили су роло врата и побјегли.

Упосленик златаре у Босанској улици испричао је и како је неколико дана прије пљачке примијетио особу која је десетак минута уочи затварања златаре, испред сусједне трговине која не ради, посматрала стање и вјероватно тада учила шифру за отварање металних роло врата.

– Неко је имао шифру управљача којим се отварају роло врата, а стаклена врата су разбили мацом. Стигли су с великим торбама, покупили све злато које је било у ормарима, узели благајну, а ладице у којима стоје кутије и садржај за паковање нису уопште дирали, као да су тачно знали гдје шта стоји. Били су обучени у бијеле комбинезоне, као форензичари у филмовима, имали су рукавице, воки токи, једна је особа имала слушалицу у уху… – испричао је власник.

Све су забиљежиле надзорне камере.

(фена)