WWФ ПОЗИВА СВЕ ГРАДОВЕ И МЈЕСТА ДА СЕ УКЉУЧЕ У АКЦИЈУ САТ ЗА ПЛАНЕТУ ЗЕМЉУ :: Semberija INFO ::

 

WWФ ПОЗИВА СВЕ ГРАДОВЕ И МЈЕСТА ДА СЕ УКЉУЧЕ У АКЦИЈУ САТ ЗА ПЛАНЕТУ ЗЕМЉУ


У суботу, 23. марта у 20 часова и 30 минута по локалном времену, Сат за планету Земљу, једна од највећих свјетских иницијатива за очување природе и животне средине, поновно ће окупити људе широм свијета како би показали своју љубав, али и забринутост због стања у ком је планета. Из WWФ Адрије позивају све градоначелнике да у свом граду у суботу у 20 часова и 30 минута  искључе декоративну расвјету на препознатљивим знаменитостима и на тај начин се и ове године укључе у акцију.
 
Како климатска криза пријети свим грађанима свијета, свјетска биолошка разноврсност смањује се невиђеном брзином, а око милион врста је под пријетњом изумирања. Из тог разлога је WWФ као највећи свјетски покрет за очување планете, усмјерен на мобилизацију појединаца, предузећа и влада да буду дио разговора и проналаска рјешења потребних за изградњу одрживе будућности. Циљ ове акције је да подсјетимо људе на оно што сви знамо и осјећамо, али често заборављамо, а то је да је човјек само мали дио природе. Да бисмо сачували здрав и просперитетан живот људи, морамо да чувамо биљни и животињски свијет!
 
Иако је почео само као симболични догађај гашења сјветла у Сиднеју 2007. године, Сат за планету Земљу данас обиљежава више од 190 земаља и територија.