Шта је привукло пажњу посјетилаца Сајма аутомобила у Београду :: Semberija INFO ::

 

Шта је привукло пажњу посјетилаца Сајма аутомобила у Београду


На Међународном сајму аутомобила у Београду јуче су се посјетиоци највише интересовали за најскупље моделе попут КТМ-овог "x-боw ГТ-XР", али све су траженији и електрични аутомобили, као што је МГ4, који је Ацоцијација аутомобилских новинара прогласила аутомобилом године.

Цијена најскупљег аутомобила на овогодишњем Сајму износи 380.000 евра, док најјефтинији кошта 12.000 евра.
Вук Маловић из Асоцијације аутомобилских новинара, која је модел МГ4 прогласила аутомобилом године, каже за Тањуг да је тај избор довео до великог интересовања посјетилаца за МГ-ов аутомобил.

"Модел је веома популаран и у Европи, а популарност код нас почиње да му расте прошле године, када је премијерно приказан на Сајму аутомобила," каже Маловић.

Навео је да је интерересовање за тај модел од почетка године значајно порасло, што доводи у везу са субвенцијама које држава даје за куповину електричних возила.

"Идеалан други аутомобил јесте електрични аутомобил. Са најавама повећања броја станица за пуњење батерије, људи се све више преоријентишу ка овој врсти возила", каже Маловић, преноси Тањуг.

Истиче да се велики број заинтересованих грађана одлучује за куповину модела МГ4 и да у томе имају економску рачуницу.

"Продајом возила, људи имају новца за учешће, а коришћењем субвенција државе добијају додатни попуст од 5.000 евра. Све то, уз плаћање на рате, које су практично једнаке трошку за бензин, чини овај модел повољнијим, са одличним односом цијене и квалитета" објашњава Маловић.

Посјетиоци, како из Београда и Србије, тако и из региона, углавном су задовољни понудом.

Давор Драгаш из Београда каже за Тањуг да планира да купи аутомобил на кредит, и додаје да је изненађен понудом.

"Понуда је интресантна. Очекивао сам мање модела, а заправо их има више. Што се тиче цена, изгледа да се у аутомобилској индустрији не прати тренд кризе, али све зависи од свачијег буџета'', рекао је он.

Било је и оних који нису у потпуности задовољни понудом, те је Александар из Београда за Тањуг истакао замјерку да су мотори прилично мале запремине, али да ипак постоји начин да се купи аутомобил по релативно повољним условима.

“Сад је то прилично лакше, банке су спустиле камаптне стопе, што значи да понуда може да буде јако повољна. Заинтересован сам за нови аутомобил, уз кредит и учешће од 30 одсто, могао бих да издвојим до 20.000 евра", каже Александар.

Посетиоци су и могли да погледају велики број аутомобила, најпознатијих брендова, као што су Мазда, Ниссан, МГ, Шкода, Субару, Исузу, Тоyота, Хонда, Опел, Пеугеот, Сузуки, Фиат, Абарт, Јееп, Алфа Ромео, Цитроен, Цхерy, Форд, Хyундаи, Дациа, Ренаулт, Киа, Волво, Геелy, Лyнк&Цо, и други.

У хали 4 посјетиоцима су моделе мотоцикала АТВ возила и скутера и данас представили БМW, Хонда, КТМ, Каwасаки, Сузуки, Мотоморини, СYМ, Yамаха, Дуцати, Бенелли, Зонтес, QЈ Мотор, Кyмцо, Кееwаy, Поларис, Индиан, Триумпх, Хусqварна, ГАСГАС, Јаwа, Линхаи, Малагути, ЦАН АМ, Одес, Сегwаy, Лонцин, Воге, Пеугеот, Педа, Кове.

Радно вријеме сајма је од 10 до 20 часова.

Сајам је отворен до сриједе, 27. марта, када ћекапије за посјетиоце бити отворене од 10 до 19 часова.

(Танјуг)