Шпански суд суспендовао одлуку о блокирању Телеграма :: Semberija INFO ::

 

Шпански суд суспендовао одлуку о блокирању Телеграма


Foto: Ilustracija
Виши суд Шпаније данас је суспендовао своју ранију одлуку о блокирању друштвене мреже Телеграм, наводећи да ће сачекати полицијски извјештај о утицају евентуалне забране коришћења ове платформе у Шпанији.

Неколико медијских компанија у Шпанији, као што су Атресмедиа, Медиасет, ЕГЕДА и Телефоника, подигле су тужбу против Телеграма, тврдећи да та апликација омогућава клијентима да без дозволе користе њихов медијски садржај, преноси Ројтерс,

Судија Сантјаго Педрас је претходно у петак пристао на блокаду Телеграма док траје истрага, али сада је промијенио одлуку.

Према истраживању шпанског регулатора, Телеграм је четврта најпопуларнија апликација за размјену порука у Шпанији, који користи скоро 19 одсто анкетираних грађана.

Оснивач и власник те платформе Павел Дуров је у интервјуу за Фајненшел тајмс (ФТ) раније изјавио да Телеграм има 900 милиона активних корисника мјесечно и да се ближи профитабилности.

Он је додао да је Телеграм, који је на почетку 2021. године имао 500 милиона корисника, зарадио "стотине милиона долара" након што је прије двије године увео рекламе и премијум претплату.

(Независне)