Наставља се потрага за тијелом убијене двогодишње Данке Илић из Бора :: Semberija INFO ::

 

Наставља се потрага за тијелом убијене двогодишње Данке Илић из Бора


Извор: Танјуг / Глас Српске

БОР - Потрага за телом убијене двогодишње Данке Илић из Бора се наставља, а двојици осумњичених за убиство одређен је притвор до 30 дана.

Ухапшени су и брат и отац једног од осумњичених, због сумње да су му помогли да сакрије тијело дјевојчице.

Полиција је јуче прегледала дворишта комшија и околне бунаре, а у селу Злот, испред куће Д. Д., осумњиченог за убиство дјевојчице, били су довезени и цистерна за исушивање септичке јаме и багер. На приједлог Вишег јавног тужилаштва у Зајечару, судија за претходни поступак Вишег суда у Зајечару одредио је притвор у трајању до 30 дана Ј. С. (50) из села Лука и Д. Д, (50) из села Злот због постојања основане сумње да су извршили кривично дјело тешко убиство у саизвршилаштву, саопштило је јуче Више јавно тужилаштво у Зајечару.

Тужилаштво наводи да је Д.Д. током саслушања у потпуности признао извршење кривичног дела, док се Ј.С. бранио ћутањем. Полиција је, у међувремену, ухапсила и Р. Д. (1951) и Д. Д. (1984), због постојања основа сумње да су Д. Д. помогли да премијести тијело дјевојчице са депоније у околини Бањског поља на за сада непознату локацију на територији града Бора.

Њима је одређено задржавање до 48 сати и они су приведени Вишем јавном тужилаштву у Зајечару. Како се сазнаје, реч је о оцу и брату Д. Д, осумњиченог за убиство дјевојчице.

Коментаришући убиство двогодишње дјевојчице, предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће новој влади упутити у писаној форми захтјев да размотри да ли ће предложити скупштини измјене и допуне Кривичног закона како би се увела смртна казна за најтежа кривична дјела.

Двогодишња Данка Илић нестала је 26. марта у Бањском пољу код Бора, а припадници Министарства унутрашњих послова су у четвртак, након опсежне акције, детаљних провера свих трагова и информација, ухапсили Ј. С. и Д. Д., због сумње да су убили дјевојчицу.