ПДП донио одлуку: Станивуковић кандидат за градоначелника Бањалуке! :: Semberija INFO ::

 

ПДП донио одлуку: Станивуковић кандидат за градоначелника Бањалуке!


Foto: СрпскаИнфо/Синиша Пашалић

Извор: Глас Српске / О. Тешић

Драшко Станивуковић, актуелни градоначелник Бањалуке, биће кандидат ПДП-а за исту функцију и на овогодишњим локалним изборима, који ће се одржати у првој недјељи октобра.

Одлучено је тако након дводневних састанка, прво радне групе коју чине највиши функционери бањалучког ПДП-а, а потом и Предсједништва те странке које је данас донијело одлуку те пружило прилику првом човјеку највећег града у Српској да се бори за други мандат.

Тако смо добили епилог вишемјесечних унутарстраначких трзавица, у којој се друга по снази опозициона партија у Српској подијелила на два дијела. Један су предводили Станивуковић и лидер ПДП-а Бранислав Бореновић, који су на крају изашли као побједници, а који су инсистирали на кандидатури актуелног градоначелника, а другу потпредсједници странке Игор Црнадак и Милко Грмуша који су се истој противили.

Како сазнаје Глас Српске, радна група, која броји шест чланова, јуче није донијела одлуку. Имајући у виду да је омјер у старту био 2:2, а да почасни предсједник партије Младен Иванић нема право гласа, одлуку је требала донијети Мира Пекић, посланик у Парламенту БиХ, међутим она није успјела "преломити", па је Станивуковић био избор Предсједништва.

Имајући у виду да је Станивуковић ПДП-ов избор, сада је и више него извјесно да ће Бањалучани на гласачким листићима имати најмање три кандидата. Поред актуелног градоначелника, кандидати ће бити и доктор Никола Шобот, испред СНСД-а, те Јелена Тривић, испред Народног фронта, странке чији је лидер.

Уколико се опозиција не договори око једног имена, отворену могућност за властите кандидате оставили су СДС те листа За правду и ред Небојше Вукановића. У неколико наврата кандидате су спомињали и СДП те Демос.