Феноменална најава: Можда се са Мађарском кандидујемо за организацију Олимпијских игара :: Semberija INFO ::

 

Феноменална најава: Можда се са Мађарском кандидујемо за организацију Олимпијских игара


Фото - Танјуг
Извор: Политика

​Званично је почела изградња Националног стадиона у Сурчину, а том приликом је председник Србије Александар Вучић најавио да ће се на том стадиону играти финале Лиге Европе, али и да ће се наша земља можда у будућности кандидовати за организацију Олимпијских игара.

Најпре је обелодањено да ће Србија бити домаћин финала Лиге Европе 2028. године, а потом и открио да је план да се кандидујемо за домаћина Олимпијских игара заједно са Мађарском.

„Мењамо лице земље, не само града. Овде иде Акватик центар, нисмо градили базене, сад ћемо направити највећи уз Будимпешту. Са Мађарима после можемо да конкуришемо, када изградимо све што градимо сада, да се Мађарска и ми кандидујемо за Олимпијске игре. Као што са Албанијом можемо да се кандидујемо за Европско првенство до 21 године, код њих отварање, код нас финале. ОФК Београд ће играти у Зајечару утакмице, па ће и Звезда и Партизан гостовати тамо. Не знам како стоји Дубочица, надао сам се да играју. У Лозници се игра финале Купа, ту је сад борба око карата. Војводина тражи 4.000 као и Звезда и можете да мислите како то изгледа. Стадион прима 8.500 људи. Објасните ми како Звездиним навијачима кажемо да ће добити нула карата, али фер је да и Војводина добије исти број карата”, рекао је Вучић.

Замислите како би било када би у будућности Србија била један од организатора Олимпијских игара, преноси Спутњик.