Браћа Којадиновић даровали шамачки Дом здравља: СВЕ ЗА БОЉУ ДИЈАГНОСТИКУ :: Semberija INFO ::

 

Браћа Којадиновић даровали шамачки Дом здравља: СВЕ ЗА БОЉУ ДИЈАГНОСТИКУ


Браћа Мирослав и Златко Којадиновић, који живе и раде у Њемачкој, даровали су данас ЕКГ апарат и униформе за медицинске раднике Дому здравља Шамац вриједности 15.000 КМ.
 
Мирослав Којадиновић, познати хуманиста и привредник, рекао је да је на приједлог љекара Желимира Нешковића дониран овај медицински апарат.
 
-Велико ми је задовољство што могу да обрадујем на овај начин грађане и здравствене раднике општине Шамац којима желим да што мање користе овај апарат-истакао је Којадиновић.
 
Он је најавио да ће и у наредном периоду долазити у посјету  овој посавској општини и пренио поздраве свој брата Златка  који је свештеник у њемачком граду Нинбергу.
 
Директорица Дома здравља Шамац Лепа Тривић захвалила је дародавцима браћи Којадиновић истакавши да од сада ова здравствена установа има седам ЕКГ апарата.
 
-Овај апарат ће побољшати рад наших служби али и бригу о здрављу наших пацијената. Укупно имамо више од 10.000 корисника које покрива Дом здравља Шамац-рекла је Тривићева која је захвалилла начелнику Шамца Ђорђу Милићевићу и љекару Желимиру Нешковићу за све што чине за ову здравствену установу.
 
Начелник шамца Ђорђе Милићевић подсјетио је да се Мирослав Којадиновић доказао као хуманиста широм Српске и захвалио њему и његовом брату Златку на данашњој донацији и истакао да су Којадиновићи  прави примјер како се воли свој род и отаждбина.
 
-Задовољство је што смо угостили Којадиновића и упознали га са начином функционисања нашег Дома здравља који биљежи позитивне финансијске пословне резултате-рекао је Милићевић.
 
Један од иницијатора данашње донације љекар Желимир Нешковић рекао је да је најважнија брига о пацијенту а овај ЕКГ апарат ће побољшати и убрзати дијагностику.
 
Нешковић је појаснио да се ради о ЕКГ апарату познатог произвођача вриједног 15.000 КМ.
 
-Овдје је јако добра организација а одлично је и инфраструктурно уређен овај Дом здравља који биљежи позитивне резултате-закључио је Нешковић.