Изетбеговић: У БиХ ништа није српско осим једне ствари :: Semberija INFO ::

 

Изетбеговић: У БиХ ништа није српско осим једне ствари


Предсједник СДА коментарисао јучерашњу изјаву члана државног Председништва, Милорада Додика.

Бакир Изетбеговић, предсједник Странке демократске акције, изјавио је данас поводом Дана државности БиХ, који се обиљежава само у Федерацији БиХ, да је ''сваки педаљ" те државе заједнички' и да ''ништа није српско осим назива Република Српска''.

Коментаришући јучерашњу изјаву члана државног Председништва, Милорада Додика, ''да Бошњаци морају да знају да БиХ није њихова, а РС је искључиво наша'', пренијели су сарајевски медији.

''Сваки педаљ ове земље је заједнички, ништа у Босни и Херцеговини није српско осим назива Република Српска, а не знам хоће ли и то остати ако господин Додик настави с оваквим изјавама", рекао је Изетбеговић честитајући овај, како је рекао, велики дан, рођендан Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина, према његовим ријечима иде у правом смјеру, уз подсјећање да је ријеч о држави која постоји хиљаду година и, како каже, постојаће још хиљаду.

У то је, истиче, увјерен.

Коментаришући програм реформи БиХ, Изетбеговић је рекао да је тим документом "деблокиран НАТО пут БиХ који је дуго био у застоју, деблокирана имплементација реформе одбране, деблокиран процес рада Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, формирања нове структуре власти".

"То је један добар документ. Захваљујем господину Додику што је урадио такву ствар'', рекао је Изетбеговић.

novosti.rs/infobijeljina.com