Орбан: Европа се спрема за рат са Русијом :: Semberija INFO ::

 

Орбан: Европа се спрема за рат са Русијом


БУДИМПЕШТА- Изјаве западних политичара и писање тамошњих медија указују да се Европа спрема за рат с Русијом, рекао је премијер Мађарске Виктор Орбан за радио "Кошут".

"Прије два свјетска рата, медији су се доста дуго припремали за почетак, мислим да је оно што се данас дешава у Бриселу и Вашингтону нека врста припреме јавног мњења за могући директан сукоб. Можемо да кажемо да су у току припреме за улазак Европе у рат", прецизирао је Орбан, а преноси РТ Балкан.

Додао је да не сматра вјероватним да ће Русија напасти неку земљу НАТО-а и оцјењује да је прича о наводној "руској пријетњи" само западни маневар за припрему за рат.

"Вјероватноћа да ће неко – не говоримо само о Русији, већ о било коме – данас одлучити да нападне неку НАТО земљу је изузетно мала. НАТО је одбрамбени савез и неће толерисати војне акције које нарушавају суверенитет било које земље НАТО-а", рекао је Орбан.

Влада Мађарске преиспитује своју улогу у НАТО, с обзиром да не жели да учествује у њеној војној мисији у Украјини, рекао је Орбан.

Не откривајући детаље, Обран је рекао да радне групе у сједишту НАТО-а у Бриселу сада проучавају како Алијанса може да учествује у сукобу у Украјини.

Орбан је указао и да за мировно рјешење сукоба у Украјини не би били довољни преговори Москве и Кијева, већ да би истовремено требало да се воде и преговори између Русије и САД.

Подсјетимо, спољна обавјештајна службе Руске Федерације је недавно указала да атентат на премијера Словачке Роберта Фица показује да глобалистичко тоталитарно-либералне елите, с обзиром да не успевају да одрже своју хегемонију "цивилизованим методама", прелазе на отворени политички терор против својих противника.

Нарочито им сметају премијер Мађарске Виктор Орбан и предсједник Србије Александар Вучић, наводи се у саопштењу руске службе.

Говорећи о предстојећим изборима за европски парламент, Орбан је рекао да би желио да они буду нови почетак за Европу, који ће прекинути утицај САД и вратити Европу Европљанима.


​Извор: Глас Српске