У БИЈЕЉИНИ ОТВОРЕН ДРУГИ СИМПОЗИЈУМ О АРИТМИЈАМА :: Semberija INFO ::

 

У БИЈЕЉИНИ ОТВОРЕН ДРУГИ СИМПОЗИЈУМ О АРИТМИЈАМА



Под покровитељством Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске а у организацији Удружење кардиолога Републике Српске и ЈЗУ Болница “Свети Врачеви” у Бијељини је данас почео са радом други Симпозијум о аритмијама. Симпозијум ће трајати наредна три дана а прилику да представе најновија сазнања из области кардиологије имаће еминентри љекари из Србије, Хрватске и БиХ.



Љекари специјалисти из ИКВБ Дедиње, ИКВБ Сремска Каменица, КЦ Бежанијска коса, Универзитетског клиничког центра Републике Српске, МИБ (Медицал институте Баyер) Тузла и ЈЗУ Болница “Свети Врачеви” Бијељина имаће прилику да размијене своја знања и искуства из савремене клиничке аритмологије с посебним нагласком на најновије технологије те дати нове смјернице које ће отворити напредније могућности лијечења пацијената са срчаним аритмијама.



- Јако је важно да имамо овакве догађаје јер у постковид ери биљежимо све већи број здравствених компликација код наших грађана а аритмије су у врху те листе. Размјена мишљена међу љекарима из Хрватске, Србије и БиХ помоћи ће нашим здравственим радницима да унаприједе свој рад а то ће имати директан утицај на квалитет здравља нашег становништва“, рекао је др Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, похваливши стање у којем се налази одјељење кардиологије у Болници „Свети Врачеви“ у Бијељини.

Бијељина је у претходном периоду постала један од регионалних центара када је у питању лијечење кардиоваскуларних болести. Током наредна три дана љекарима ће бити презентовани дијагностички кораци за срчане аритмије које се сусрећу у клиничкој пракси, приказани начини лијечења аритмија који поред конзервативног третмана обухватају и инвазивне процедуре - аблацију срчаних аритмија и примјену различитих облика имплантабилних уређаја.