Дјевојка поријеклом из БиХ оптужена у Аустралији за увоз дроге у боцама чилија :: Semberija INFO ::

 

Дјевојка поријеклом из БиХ оптужена у Аустралији за увоз дроге у боцама чилија


Дјевојка из Сиднејја, поријеклом из Босне и Херцеговине, провест ће новогодишње празнике иза решетака због сумње да је учествовала у организованом увозу дроге сакривене у боцама чилија.

Алексија Врацар оптужена је за низ прекршаја након што су детективи у четвртак у њеном стану на западу Сиднеја пронашли и одузели ватрено оружје, 650.000 долара у готовини, два килограма екстазија, 250 грама кокаина, 340 грама канабиса, мобилне телефоне, СИМ картице, додатке за дрогу те лажне документе, пишу аустралскe Новости (News).

Претрес њеног стана дио је истраге о увозу метиламфетамина сакривеног у боцама чилија, а којег су аустралијске пограничне снаге пресреле приликом доласка на теренско сладиште у Сиднеју.

Полиција наводи да је пошиљка из САД-а садржавала 768 боца умака, а тестирање је показало присуство метиламфетамина у боцама, који је познат и као дрога лед.

Прелиминарна форензичка анализа утврдила је да боце садрже око 400 килограма метиламфетамина чија је процијењена улична вриједност већа од 300 милиона долара.

У заједничкој акцији полицијских агенција ухапшена су и оптужена четворица мушкараца, а сада и 24-годишњакиња која је користила лажну идентификацију како би основала четири предузећа за помоћ увоза дроге.

Врацар је оптужена за више тачака и одбијена јој је кауција. Она ће се на локалном суду у Параматију појавити 30. јануара. У међувремену полиција наставља истрагу на случају у који је укључена и дјевојка поријеклом из БиХ.

Глас Српске