БОСИЋ: ДОДИКОВИМ ПОТПИСОМ ДЕБЛОКИРАН ПУТ БИХ КА НАТО :: Semberija INFO ::

 

БОСИЋ: ДОДИКОВИМ ПОТПИСОМ ДЕБЛОКИРАН ПУТ БИХ КА НАТО


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
„Покушајем обмане око намјене документа План реформи, СНСД вријеђа интелигенцију народа Републике Српске.

Неоспорно и да је документ намјењен директно НАТО савезу, без обзира да ли му је назив АНП или План реформи“ – казао је  Младен Босић, члан Предсједништва СДС и делегат у Дому народа БиХ.
 
Он је казао да је Додиковим потписом почела деблокада БиХ пута ка НАТО савезу, а на крају тог пута ће, као што је то било и у свим остали земљама чланицама, бити формализована одлука.
 
„Овдје се ради о кукавичком покушају обмане српског народа кроз назив документа и његов текст. У тој превари свој удио прећутном сагласношћу имају и представници НАТО савеза“ – исктакао је Босић.
 
„За Републику Српску је од животне важности да ли ће на ријеци Дрини имати војну границу са Србијом. Сам пут БиХ у НАТО без Србије је зато проблематичан за српски народ и значи напуштање прокламоване политике неутралности Републике Српске“ – нагаласио је члан Предсједништва СДС.
 
Он је поновио да је ноторна лаж  и тврдња да је и Србија на истом путу сарадње са НАТО као и БиХ, јер Србија проглашеном неутралношћу није земља кандидат.
 
„Ово није питање безбједности само Републике Српске, него и Србије и зато би било нормално да се и њено руководство изјасни о овом стратешком преокрету од највеће важности за будућност српског народа са двије стране ријеке Дрине“ – закључио је Босић.

(СДС РС)