Вучић са патријархом сутра о црногорском Закону о вјероисповијести :: Semberija INFO ::

 

Вучић са патријархом сутра о црногорском Закону о вјероисповијести


БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће сутра разговарати са Његовом светости патријархом Иринејом о томе како да се помогне Српској православној цркви у Црној Гори, након усвајања спорног Закона о слободи вјероисповијести у црногорској Скупштини.

Он је навео да ће са српским патријархом разговарати о формирању комисије и да се види како правно да се изађе пред свјетске и међународне организације у вези с тим проблемом.


"Разговараћемо како да помогнемо нашој цркви. Не разумем се у митрополије и епархије, за мене постоји само Српска православна црква /СПЦ/", рекао је вечерас Вучић за РТС.

Он је истакао да Београд нема кривицу у дешавањима у Црној Гори, да изражава бригу за српски народ и СПЦ, те да не жели да квари односе са том земљом.

Коментаришући то што кошаркаши београдске "Црвене звезде" нису отпутовали на меч са подгоричком "Будућношћу" који је требало да се одигра вечерас у Подгорици, Вучић је рекао да је можда боље одиграти утакмицу за три, седам дана, него да се направи нека грешка и да се деси нешто лоше.

Скупштина Црне Горе усвојила је Закон о слободи вјероисповести и вјеровања и правном положају вјерских заједница, који према бојазни СПЦ води ка одузимању српске црквене имовине и њеној предаји у православном свијету непризнатој црногорској аутокефалној цркви.

Усвајање Закона наишло је на огорчен отпор код вјерника Српске православне цркве у Црној Гори и протесте који се не смирују.

Глас Српске