СДС ГО Бањалука: Зашто је Бањалука једини град у којем су прелетачи скупштинска већина :: Semberija INFO ::

 

СДС ГО Бањалука: Зашто је Бањалука једини град у којем су прелетачи скупштинска већина


Бањалука
Примјер града Бањалуке у којој је више од пола  одборника у протекле три године промијенило страначки дрес је јасан показатељ моралног суноврата у који је доведено ово друштво, а којег отворено пропагира владајућа олигархија предвођена СНСД-ом.
 
Поставља се питање зашто накарадни плодови ОХР-ових наметнутих правила, да мандат на располагање додијели појединцу, нигдје нису дали тако издашан урод као у нашем граду.
 
Политичка трговина у Бањалуци је достигла толике размјере да су промјене страначких дресова чешће правило, него изузетак, а као резултат тога имамо једини градски парламент у којем су већина одборника прелетачи, а неки од њих су  били толико широких схватања да су од локалних избора 2016. промијенили четири странке.
 
Као што и доликује, скупштином предсједава прелетач који је упамћен по томе што се преко ноћи од најжешћег критичара градских власти, претворио у њеног највећег поклоника и заштитника.
 
Постављањем таквог човјека од стране градоначелника на најважније мјесто Граду представљало је сигнал за свеопшту куповину одборника којом је градоначелник Скупштину града претворио у пијацу, а крајњи резултат тога је да Скупштина која броји 31 одборника има 17 прелетача.
 
Резултати праксе СНСД да прелетаче ките најважнијим јавним функцијама резултирали су општим суновратом морала који је у Бањалуци достигао епске размјере и сигурно ће бити предмет изучавања на факултетима политичких наука у свијету, као примјер урушавања основних демократских начела.
 
Захваљујући оваквој политици владајуће олигархије, из Бањалуке се шаље још једна у низу негативних порука, која додатно урушава углед нашег града.
 
Умјесто да главни град Српске,  служи као узор осталим локалним заједницама, Бањалука је у последњих пар година, поред репресије над грађанима, забране слободе говора и окупљања, постала и симбол недемократичности и корупције, која креће из градске скупштине и разгранава се у све поре друштва.
 
ГРАДСКИ ОДБОР СДС БАЊА ЛУКА