КЛАСИЧАН ДОДИКОВ СПИН - Вукановић одговорио зашто није гласао за закључке НСРС :: Semberija INFO ::

 

КЛАСИЧАН ДОДИКОВ СПИН - Вукановић одговорио зашто није гласао за закључке НСРС


Лидеру СНСД Милораду Додику стало је до референдума и самосталности Српске као до лањског снијега, и јучерашња посебна сједница Народне скупштине Републике Српске на којој се расправљало о Информација у вези антидејтонског дјеловања Уставног суда БиХ, само је скретање пажње са суштинских животних проблема.

Изјавио је ово посланик Небојша Вукановић коментаришући информацију зашто синоћ није гласао за закључке који су усвојени на посебној сједници. Он је истакао да је јучерашња сједница показала “сву лицемјерност и дволичност актуелне власти у Српској”.

– Сједницу је обиљежило такозвани “RS-exit”. То представља један класичан Додиков спин и матру коју ће да понавља, исто као што је говорио о Референдум о Дану Републике за локалне изборе 2016. године – навео је Вукановић.

Он је додао да би Додикова јучерашња крилатица “Welcome RS-exit” о референдуму и отцјепљењу Српске могла бити нови спин коју ће експонирати до наредних локалних избора, а све у циљу скретања пажње са суштинских животних проблема.

– Видјели сте и јуче током расправе да Додик избјегава конкретно да одговори на одређена питања као, на примјер, како мисли да спроведе референдум, ко ће нас признати, да ли ћемо имати источну или западну Српску која је пресјечена у Брчком, те да ли ће то изазвати неке нове тензије јер никада на Балкану није било промјена граница без неких сукоба- навео је Вукановић.

Он истиче да су то врло опасна и озбиљна питања којим се Додик тек тако поиграва.

Српска инфо