ЕР СРБИЈА СУОЧЕНА СА ВЕЛИКИМ ПАДОМ ПОТРАЖЊЕ ЗБОГ ЕПИДЕМИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ЕР СРБИЈА СУОЧЕНА СА ВЕЛИКИМ ПАДОМ ПОТРАЖЊЕ ЗБОГ ЕПИДЕМИЈЕ


Ер Србија је отказала готово 300 летова од понедјељка до 25. маја, јер се компанија суочава с невиђеним падом потражње који је посљедица епидемије коронавируса.

Мјере су донешене према наредби српске владе. Превозник је био присиљен обуставити све своје операције на два кључна тржишта – Италији и Швицарској, одакле долази већина отказа, пише Клиx.

Надаље, Ер Србија обуставила је услуге за Бејрут до почетка јуна. Остала одредишта која имају трајне отказе летова су Солун, Праг, Хелсинки, Љубљану, Каиро, Тел Авив, Софију, Букурешт и Кијев, иако се очекује још отказа.
У овом тренутку није јасно хоће ли одлука Сједињених Држава да привремено забрани долазак из земаља Шенгенске зоне утицати на линију до Њујорка.

Крајем прошле седмице авиопријевозник је признао да биљежи успоравање резервације као резултат коронавируса.

– Нешто мања потражња забиљежена је за марти и април, слично као и друге компаније. Ер Србија ће наставити прилагођавати своје капацитете на темељу потражње и новим околностима на тржишту, слиједећи препоруке Свјетске здравствене организације (СЗО) и националних власти, а сигурност наших путника и чланова посаде остаје наш највећи приоритет – кажу из компаније.

(српскаинфо.цом)